Publisert av: Nina B | 12. desember 2010

Nå er vi lei denne kulda!

Nå har det vært spreng kulde i flere uker her vi bor. Jevnt over -15 til -20 grader. ( Og enkelte dager enda kaldere…) Det har vel vært sånn over hele Østlandet den siste tiden. Det gjør at vi ikke har kunnet gå lange turer, for hverken vi eller Kiara liker å være lenge ute i denne kulden.

Winter wonder land.

Og når Kiara ikke får utløp for energien sin utendørs, så sier det seg selv at den kommer da inne… En sheltie med «raptuss» pga overskudds energi gjør at både vi og ikke minst pus får kjørt seg nå om dagen! Så da må man trene hjernen litt da, siden kroppen ikke får utløp for energien utendørs… Og i den forbindelse har vi funnet fram «klikkeren».

Litt enkel hjernetrim ved hjelp av klikker gjør at den lille sheliten ligger rett ut etterpå 🙂 Vi har begynt å trene på «håndtegn» i stedenfor/i tillegg til verbal instruks. Foreløbig kun på enkle ting som: sitt, ligg, bli og stå.  Men hun lærer fort, så vi får se hvor mye vi kan lære henne etterhvert. Håndtegn er en fin måte å gi hunden instrukser på, feks hvis den blir tunghørt/døv på sine eldre dager.

I tillegg så er det litt triks trening som Benedicte har ansvar for, feks: «Sitte Bamse», danse, rygge, krype etc. Mye lek innendørs blir det og tid til.

Men nå de siste dagene har kulden sluppet litt taket, slik at vi kan være mer ute. Det er deilig, for det blir litt ensformig trening når det må gjøres innendørs…

Hvordan trener du hunden din når det er så kaldt ute?

Reklamer

Responses

  1. Vi går turer som vanlig, Tinka bryr seg ikke så mye:) har heller ikke vært like kaldt her i Oslo, som hos dere:) Agilitytreninga har vært litt utsatt, da vi ikke har varme i ridehallen, men sist trening trosset vi kulda, og trente for det:) holdt Tinka i aktivitet hele tiden, så ble ikke tid til å bli kald, måtte til og med kle av meg den varme boblejakka til slutt:)

    Men på travledager, slik som jeg har nå (eksamenstid), blir det litt mer hjernetrim inne. Gjemmer godbiter rundt i leiligheten, og setter frem hjernetrimspill. Blir litt lydighetstrening og:)

  2. Tar rett og slett ikke hensyn til været. Tror det er nøkkelen. Dimen som jeg har nå, er da også den første som «blåser» i om det er regn eller kaldt, og det er første gang jeg har ignorert været så mye som mulig, men du trener sikkert vesentlig mer dressur enn jeg gjør med min fuglehund. Vi har noen få øvelser hver dag, men kombinerer som oftest med fri lek og løping i skauen så langt det er mulig.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: