Publisert av: Nina B | 27. juli 2010

Smittsomt virus…OBS!

Kiara har vært syk de siste dagene med voldsom oppkast. Dette startet brått og plutselig, uten forvarsel den dagen vi kom hjem fra ferie. Kiara holdt hverken på væske eller fast føde, alt kom i retur i en voldsom fart. Men hun virket kvikk og fin, gikk tur og lekte som vanlig.

Men da dette fortsatte dagen etter og, tok jeg kontakt med dyrlegen da jeg var redd hun kanskje hadde spist noe hun ikke tålte, eller i verste fall at noe hadde satt seg fast i tarmene hennes. Fremdeles var Kiara kvikk og i fin form, selv etter over 24 timer med oppkast. Hun har ikke hatt noe diarè.

Slikt ble det mye av mens det stod på...

Dyrlegen ba oss om å komme inn for å ta en sjekk på henne og noen prøver, og dette er jo ikke akkurat favorittstedet hennes. Men de er dyktige de dyrlegene vi bruker så det gikk forholdsvis bra. De kjente på magen hennes, tok puls og sjekket hjerterytmen. I tillegg tok de tempen som var litt forhøyet (39 gr), sjekket slimhinner og tok blodprøver av Kiara. De tok bla «hurtigsenkning» som viste forhøyede verdier av hvite blodlegemer, noe som tyder på en infeksjon i kroppen… 

Så da var det faste som gjelder for Kiara, sammen med Zoolac. Og dette passer ekstemt dårlig siden hun skal stilles ut i helgen. Dyrlegen ringte opp senere på kvelden hvor de bekreftet at det var ett smittsomt virus som det er mye av om dagen. Men Kiara er bare smittsom så lenge hun har symptomer.

Det er godt å ha gode venner når dyrene blir syke, så jeg ringte til Anne-Karin som selvsagt hadde råd. Hun hadde «noe på lager» som vanlig. «Peridale» heter det. Dette middelet binder maten slik at den ikke kommer i retur,og i kombinasjon med Zoolac så gjorde dette underverker! Nå er Kiara symptomfri etter to dager med intens oppkast 🙂 I ettermiddag har hun fått kokt ris og kylling som hun har klart å holde på, så det ser ut som det er over nå!

Men dyrlegen sa at dette var noe «som gikk» om dagen, og at alle hunde eiere må være obs på, da det er utrolig smittsomt. Og hundene er smittebærere FØR det bryter ut, og så lenge de viser symptomer. Så vær oppmerksom på dette, og ta forhåndsregler så ikke din hund og blir smittet!

Hvor Kiara fikk viruset fra er usikkert, da hun har vært hos mine foreldre mens vi var på ferie, og Tanja  ingen symptomer.

Men nå er iallefall Kiara «friskmeldt» igjen, nybadet og klar for utstilling i helgen 🙂

Reklamer

Responses

  1. Huffda.. Det kan ikke ha vært noe særlig. Bra hun er i fin form igjen! Må møtes en dag da! :-)?

  2. Så bra alt gikk bra da. Vi sees i helgen på utstilling. Uff vi har ikke fått trent noen ting.

  3. Syke dyr er ikke noe gøy. Det er jo så vanskelig å vite hva en skal gjøre for de siden de ikke prater. Men godt at hun er bedre nå. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: