Publisert av: Nina B | 18. mars 2010

Kiara på Crufts i 2010.

Torsdag 11.Mars 2010:

Sheltiene skulle starte kl 08.30. Tisper og hannhunder samtidig i ringer ved siden av hverandre. Vi dro til NEC, der Crufts ble arrangert kl 07.00… Gjeeesp… Vel fremme gjaldt det å orientere seg inne i hallen.  Finne «burplasen» til Kiara, ringen etc, etc. Og denne jobben fikk Anne-Karin helt alene da bare handler og hund kom inn så tidlig. Vi andre måtte pent vente til kl 08.15 😦  Men Anne-Karin er så dreven at det gikk som en drøm 🙂 Selv om det er vannvittig store haller og områder der i forhold til utstillinger i Norge så var det veldig oversiktlig og godt skiltet.

Det var totalt 13 tispeklasser med sheltier, Kiaras klasse var den 4. I den klassen var det 28 tisper. ( Det var den klassen med flest påmeldte sheltier)

Kiara sin klasse startet ca kl 10.30 og nervene var i høyspenn, da det ble raskt klart at MS D E Pearson var en meget streng og pirkete dommer…

Anne-Karin valgte å ta Kiara først inn i ringen for å få mest mulig ro rundt situasjonen, så hun var første hund på bordet foran dommeren.

Jeg kan love deg at det er den lengste tiden i mitt liv mens jeg ventet på at alle 28 hundene skulle bedømmes før de 5 beste ble pekt ut!!

I England er det nemlig sånn at dommeren plukker ut de 5 beste hundene som går videre. De 3 beste tispene får sløyfer på lik linje som her i Norge: Rød, blå og gul. De som kommer på fjerde og femte blir såkalt «reserve» uten sløyfer.

Dommeren brukte lang tid på å bestemme seg, og alle hundene måtte gå en runde til i ringen før hun gikk bort til hver enkelt hund for å ta en siste titt før hun bestemte seg…

Desverre ble ikke Kiara blant de 5 beste… Men hun fikk mye ros, og tispa som vant klassen hennes ble BIR!!! Dette var en nyyydelig blue merle tispe, velfortjent!!

Det ble litt dramatikk rundt akkurat dette med å kåre BIR og BIM siden dommerene ikke klare å bli enige seg i mellom (Bilde av dette under) Til slutt måtte de tilkalle en tredje dommer som måtte kåre vinneren!! Det tok lang tid å finne en dommer, og det var nesten like nervepirrende for oss som stod å så på, som for de to som stod i ringen å ventet på om sin hund ble BIR eller BIM Surprised

Etter bedømmingen av klassen til Kiara var ferdig fikk hun slappe litt mens vi tok runden og fikk litt oversikt over de andre hallene og shopping muligheter.

Det er så ufatterlig stort der at vi fikk kun tatt en titt på 4 haller, bla litt agility, og desto mer shopping Laughing

Crufts er ett shopping-mekka for oss hundemennesker og det finnes noe for en hver smak 🙂

Ellers ble det kjøpt inn bånd, gensere, pyntegjenstander, gullkjede med sheltie annheng,etc, etc til en brøk del av prisen her til lands!!!

Jeg må si at det hele har vært en fantastisk reise selv om Kiara ikke ble blant de 5 beste, og Kiara var eneste norske Sheltien som ble stilt ut i år. Hun oppførte seg helt eksemplarisk i ringen og på bordet. Flinke jenta mi!  (Husk at dette kun er hennes andre utstilling!!)

Vi fikk veldig mye skryt at andre sheltie mennesker fra Storbritannia, og alle mener vi må fortsette å stille henne ut fordi hun er så «rasetypisk», nydelig hund. Og det skal vi bare hun blir ferdig med røytetiden og får full pels igjen. 🙂

Så til noen bilder fra turen:

* Se også video av Kiara på Crufts       HER.

* Og flere bilder fra utstillingen        HER.


 
 
 
 
 
 

Her er noen av oss som tok turen til Crufts. ( Bildet tatt av Aina Lundkvist)

Kiara i ringen på Crufts.

Denne skjønne tispen vant klassen til Kiara og ble BIR!!

Ellers må jeg sende en stor takk til alle som var med oss på denne fantastiske turen 🙂

  • Anne-Karin Scheen (Handleren til Kiara)
  • Kirsten Bjørnelykke (Oppdretteren til Kiara)
  • Aina Lundkvist ( Eier av mormoren til Kiara bla…)
  • Venke, Ninnette, Ida.
  • Og selvfølgelig Dan og Benedicte 🙂

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: