Publisert av: Nina B | 17. oktober 2009

Sporkurs dag 1.

I dag møttes 10 stk muntre og forventningsfulle kursdeltagere opp på Hvalstjern skistadion. Det var to instruktører så vi ble delt inn i to grupper. Da det var gjort bar det til skogs 🙂

Vi hadde ulik erfaring med spor fra før, så alle startet med ett likt spor for å jobbe oss ut i fra det. Været var helt strålende og alle hadde det helt topp 🙂

Vi gikk 5 spor i dag, og skal trene på egenhånd neste uke før vi møtes neste Lørdag for ny kursdag. Siden det var en fra samme sted som oss på kurset ble vi enige om å trene sammen til uka og det er jo kjempe fint. Da kan vi legge spor for hverandre og komme med tips til hva vi må trene mer på 🙂

Disse sporene gikk vi:

Spor 1: Alle gikk samme sporlengde og vanskelighetsgrad, det var ett spontan spor som gikk rett frem på ca 50 meter.

Spor 2: Siden Kiara gikk rett på sporslutt, gikk vi da ett liknende spor og lengde, men ventet 10 minutter før vi gikk det. Kiara gikk også nå rett til sporstopp.

Spor 3: Dette var ett spor på 100 meter,også dette mer eller mindre rett frem. Nå ventet vi 20 minutter før vi gikk sporet.

Spor 4: Dette sporet var på 250 meter som gikk i en svak bue. Vi ventet 30 minutter før vi gikk sporet. Her fikk vi oss en ekstra utfordring da hun som la neste spor hadde lagt det slik at det sporet krysset vårt spor! Og ikke nok med det, men når vi skulle gå sporet hun hadde lagt uten hund, klarte vi alle å krysse sporet Kiara skulle gå en gang til!!  Så når Kiara gikk det sporet,begynte hun å følge feil spor to ganger. Men hun hentet seg raskt inn på riktig spor, og fulgte det til sporslutt denne gangen også 😀

Spor 5: Det var også ett spor på 250 meter. Vi ventet også denne gangen 30 minutter før vi gikk det. Forskjellen her var at det var lagt inn to vinkler i sporet. Dette var siste sporet for dagen og både hund og fører begynte å bli slitne. Men Kiara fulgte også dette sportet rett til sporslutt.:)( Hun stoppet opp litt ved første vinkel,men fant fort igjen sporet)

Oppsummering av første kursdag:

Både hund og fører stor koste seg i skogen. Det var bløtt og gjørmete, men det liker jo Kiara meget godt så det var ingen hindring. Ingen tvil om at Kiara liker å gå spor. Hun går til tider litt for fort, så der har jeg en jobb å gjøre med å bremse henne litt.

Men andre ord så var det fører som skulle lære,  og ikke minst lærte mest i dag. Jeg har begynt å lære å holde jevn fart på hunden, lese signalene hennes og ikke minst stole på hunden min i sporet!

Det vi skal trene på til neste kurskveld er:

  • Holde jevn fart.
  • Holde henne igjen når det går for fort.
  • Lese signalene til Kiara bedre.
  • Stole på hunden når den jobber.

Eneste negative var at det krydde av hjortelus fluer i skogen i dag. Alle fikk merke de. Jeg plukket vekk totalt 7 stk på meg selv,og vi fant en på Kiara i kveld.

Fikk ikke tatt så mange bilder i dag, men legger ut de jeg fikk tatt:

Kiara passer godt på sakene våre mens hun venter mellom sporene.

Kiara passer godt på sakene våre mens hun venter mellom sporene.

Kiara sporer, og jaggu kom ikke skyggen av fotografen med og :)

Kiara sporer, og jaggu kom ikke skyggen av fotografen med og 🙂

Reklamer

Responses

  1. Dette hørtes veldig morsomt ut snuppa!

    Men jeg må vel ta lydighet FØR jeg kan ta spor?
    – Tror de sa det når jeg ringte dem for en stund tilbake…. Hmm….

  2. Hørtes utrolig kjekt ut! 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: