Publisert av: Nina B | 10. september 2009

Skuddtrening.

På Tirsdag tok vi turen til skytterbanen på Varpet.  Alle tre jentene dro opp dit for å se hvordan Kiara taklet høye lyder som f.eks skudd. Dette og med tanke på at elgjakta starter snart og vi har terreng rett utenfor døra. Og selvfølgelig for at Kiara skal sakte, men sikkert skal trenes opp til å takle diverse utfordringer i form av høye lyder og ukjente steder med mye folk og bråk. Vi har tenkt på dette lenge, men valgte å ta turen nå siden banen er stengt for trening. Det var noen der som holdt kurs, så skudd ble det, men det er mye roligere der nå enn til vanlig når banen er åpent for alle. Pluss at Jens, pappan min var tilstede som Kiara kjenner godt og det og gjorde det litt tryggere for henne. 🙂

Slik gikk det:

Når vi kom opp dit viste hun tydelig at dette var skummelt, halen mellom beina og lett skjelving. Vi gikk da inn i klubbhuset slik at lydene ikke var så sterke. Jeg tok Kiara på fanget mens jeg snakket med de andre som var der, slik at hun fikk «trøst» men ikke oppmerksomhet på oppførselen hennes. Det tok ikke lang tid før hun hoppet ned på gulvet og begynte å snuse rundt og hilse på de som kom inn. Men fremdeles krøp hun litt langs gulvet.

Så etterhvert bevegde hun seg nærmere døra og ville ut.. Ja,ja, da får vi ta en tur ut da… Og merkelig nok var hun roligere ute selv om lydene og luktene er sterkere utendørs. Vi var der ca halvannen time og på slutten stod hun faktisk på standplass sammen med skytterne mens de skøt!!! Det er den tøffe jenta mi det 😀 Når vi dro derifra gikk hun fritt og trygt mens halen logret 🙂 Kan vel trygt si at det var en vellykket trening til at det er første gang hun var så nær skudd. Det var både hagl og pistol skyting der den kvelden så hun fikk oppleve litt av hvert.

Det jeg syns er mest positivt er at hun ikke viste noen flukt instinker mens det stod på som verst. Hun trakk seg bare nærmere og hoppet oppover bena mine når hun stod på gulvet/bakken. Ingen draing i bånd for å komme seg unna, og ingen rygging i båndet. 🙂

Reklamer

Responses

  1. Her var dere ja 🙂
    Tusen takk for hilsen, det var veldig koselig! Skuddtrening.. Der er nok Kiara 100 ganger tøffere enn Ella, hun er nemlig skuddredd ++ Gøy at det gikk så bra. Det er noe jeg absolutt skala gjøre med neste hund.. Visste forresten ikke at Kiara er søsteren til Isis? Morsomt, jeg møtte Isis i sommer, og året før der.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: